Ако искате да се чувствате спокойно в домашната си зелена градина, обградете се с цветя според зодиака. Всяка зодия си има растение, което й влияе най-добре, пишат ezine.bg.

В живота на човек цветята играят значителна роля за удовлетворяване на неговите естетически потребности, а често и енергийни.

Влиянието на цветето, свързано със знака на зодиака, ще помогне да бъде преодоляна кризата, тъй като растението има способността да въздейства магнетически върху човека като му прехвърля от своята жизнена сила.

Овен и азалия

Овенът е огнен знак, който се управлява от Марс. Всички растения на Овена имат едно общо и много силно свойство: те укрепват вътрешното "Аз", помагат в създаването на силна личност. Хората, родени под знака на Овена е добре да имат в дома си азалия, бегония, гусмания.

Телец и иглика

Телцът е знак на материалността, земята, постоянството и стабилността, който се управлява от Венера. Всички растения на Телеца правят човека издръжлив и търпелив. Подходащи са каланхое, циклама, иглика, глоксиния.

Близнаци и палма

Близнаците са въздушен знак. Подходящи са аспарагус, папрат, финикова палма, традесканция. Тези растенията ще помогнат на Близнаците да подобрят своите комуникативни способности, да общуват леко и непринудено.

Рак и бегония

Ракът е знак на водната стихия, който се намира под покровителството на Луната. Ако сте родени под този знак, може да изберете аир, бегония, дифенбахия, обичка, агава. Растенията могат да подобрят семейните отношения, защото правят Раците по-отстъпчиви.

Лъв и мимоза

Лъвът е огнен и властелив, намира се под покровителството на Слънцето. Растенията, съответстващи на тази зодия, са способни да поддържат емоционалния и физическия тонус на човека. Подходящи са акалифа, кала, камелия, гардения, мимоза, китайска роза.

Дева и драцена

Девата е земен знак. Растенията са призвани да поддържат здравословното състояние на човека и постоянно да попълват неговия енергиен потенциал, да подпомагат интелектуалното му развитие. Може да внесете в дома си аукуба, филодендрон, драцена.

Везни и лилия

Везните са въздушен знак. Зодиакалните растения помагат правилно и хармонично да се развиват партньорските взаимоотношения, уравновесяват всякакви трусове. Такива сили имат ахименес, азалия, хризантема, куфея, хортензия, лилия.

Скорпион и алое

Скорпионът е воден знак, който е покровителстван от Марс и Плутон. Подходящите растенията помагат на човека да открие достъп към собствените си енергийни запаси и да се засилят екстрасенските му способности. Драцена, камбанки, зокум, алое са подходящи за Скорпионите.

Стрелец и бамбук

Стрелецът е огнен знак под властта на Юпитер. Растенията благоприятстват развитието на способности за комуникация, помагат в общуването. Подходящи са стайна лоза, стрелиция, шефлера, бамбук.

Козирог и фикус

Козирогът е земен знак под влиянието на Сатурн. Растенията, които му съответстват, помагат да се постигне устойчивост, стабилност и покой. Драцена, хвойна, юка, фикус, лаврово дърво привличат от пространството енергии, благоприятстващи организаторските и административните способности.

Водолей и галатея

Водолеят е въздушен знак под управлението на Сатурн и Уран. Растенията помагат на хората да преценяват ситуациите с нов поглед и да намерят изход от задънена улица. Те пазят от ортодоксалност, консервативност и ретроградство. Подходящи са маранта, галатея, драцена, стаен клен.

Риби и орхидея

Рибите са воден знак, който е под покровителството на Юпитер и Нептун. За този зодиакален знак са подходящи всички аквариумни растения, палма, пелея, орхидея.