Цветя и зодии – градина според зодията
Хороскоп

Цветя и зодии – градина според зодията

цветя и зодии

Цветя и зодии – направете си градина според зодията.

Астрологията може да ни покаже много неща за самите нас – неща, за които дори не сме и подозирали. Често разчитаме на своя хороскоп, относно вземането на важни решения относно финансите, личните отношения или работата и се съобразяваме с благоприятните периоди за нашата зодия. Освен това, звездите биха могли да направляват и подходящите растения, които са подходящи за представителите на различните зодии. Открийте вашите цветя и зодии, за да намерите хармонията в уханните растения, които природата е създала специално за вас.

Цветя и зодии – градина според зодията

цветя и зодии

Зодия Овен

Представителите на тази зодия много добре знаят какво искат и обикновено го искат на момента. Ето защо е добре да имат циния и Импатиенс валериана (циганче) в своите дом и градина. Тези цветя не изискват много внимание или търпение.

цветя и зодии

Зодия Телец

Ако сте роден под зодиакален знак на Телец, значи харесвате бавните и чувствени удоволствия в живота. Също както люляка. За да привлечете любов, засадете виолетки, които са управлявани от Венера – планетата на любовта, а също и пачули, които ще привлекат пари.

цветя и зодии

Зодия Близнаци

Родените под знака на Близнаци са всезнайковци, които търсят интелектуални връзки с другите – така че засаждането на розмарин в тяхната цветна градина, ще им донесе умствена яснота. Ароматни растения като лавандула и момина сълза също така ще им помогнат да изчистят ума си.

цветя и зодии

Зодия Рак

Ако сте родени под зодиакален знак на Рак, значи за вас е важно да създавате условия на сигурност и добри грижи за хората около вас. Естествено, засадете жасмин, който дава успокояващи вибрации.

цветя и зодии

Зодия Лъв

Лъвовете внасят положителна енергия и жизненост навсякъде, където отидат, ето защо е най-подходящо да имат слънчогледи в своите двор и градина. Маргаритките и жълтият кантарион също им носят позитивни вибрации.

цветя и зодии

Зодия Дева

Ако могат да се опишат само с една дума представителите на тази зодия, то тя би била работохолик. Те мислят много за кариерата си, ето защо е добре да засадят малко валериана, която ще ги успокои и ще им помогне да заспят. Ехинацея и върбинка също ще им помогнат да се отпуснат.

цветя и зодии

Зодия Везни

Везните са безнадеждни романтици, а не са ли маргаритките растенията, които ви карат да гадаете „Обича ме, не ме обича…“? Цветята на любовта – нежните рози също ще внесат топлина и чувственост в тяхната градина.

цветя и зодии

Зодия Скорпион

Малко известен факт е, че родените през тази зодия са най-страстните от целия зодиак. Това означава, че цветята в тяхната градина трябва да са също толкова оживени, колкото са те самите. Ето защо е добре да обмислят да засадят Мечо грозде (uva ursi)  – растението изглежда като малка утроба, пълна с живот, нали?

цветя и зодии

Зодия Стрелец

Представителите на тази зодия се чувстват най-щастливи, когато са на път. Магнолиите са по-големи от живота – също като тях. Ето защо са най-подходящите и любими цветя за Стрелците.

цветя и зодии

Зодия Козирог

Козирозите не се плашат лесно, така че не е изненадващо, че най-подходящите растения за тяхната зодия са лавровите дървета. Защо именно те? Защото в Антична Гърция победителите са били закичвани с корона от лавров венец, като символ на чест и слава.

цветя и зодии

Зодия Водолей

Водолеите са сред представителите на тези зодии, които обичат да събират хората. Освен това са големи мечтатели, ето защо най им подхожда  Пореч (звездно цвете), което символизира амбициозните и въображаемите части от тяхната личност.

цветя и зодии

Зодия Риби

Не е тайна, че този воден знак е един от най-креативните и умствено активни в целия зодиак, ето защо най-много би му подхождал лотус, който често се използва в духовните церемонии в хиндуизма и будизма. Рибите са „нощни птици“, което прави никотинът – растение, което цъфти през нощта – идеален за тяхната градина.

източник:housebeautiful.com