Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:02
30.03.2024
Събота
54.224.52.210


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Аспекти


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Децили на Планетите

Силата на влияние на планетите една на друга през минорните аспекти е съществено по-слаба, отколкото при мажорните, ето защо въпросът за това, коя от двете планети е по-силна в минорния аспект не е така съществен: всяка от планетите влияе на другата, без да изопачава силно нейния принцип и още повече, не го подменя със своя, което е особено типично за съвпада, опозицията и тригона. Минорните аспекти дават слаби влияния, отсрочени ефекти и обстоятелствата на вътрешния и външния живот се осъзнават наполовина. Тълкуването зависи от нивото на активност на планетите и силата на планетите, образуващи този аспект. Например, децил между хармонични планети (хармоничен децил) трябва да се тълкува съвсем не така, както децила между ранени планети (ранен децил): в първия случай съдбата в съответните сфери ще се отнася с човека хуманно, той ще усеща топлината и отзивчивостта на другите хора, във втория случай всичко ще бъде обратно и проработката на вътрешен хуманизъм ще стане с голям труд.
Съществуването на минорен аспект между планетите не означава, че активизирането на едната от тях води към активизиране на аспекта, тоест и на другата планета. Ето защо тълкуването на минорните аспекти следва да се прави, употребявайки логическия съюз "и" (конюнкция): ако са активни принципите и на двете планети, то се активизира и аспекта между тях. От друга страна, ако животът на човека се подрежда така, че някаква планета е постоянно активна, тоест фактически силно акцентирана (на картата също, макар че не е задължително), то твърде вероятно е, че периодично са активни и всичките нейни минорни аспекти и тя изпитва върху себе си влиянието на съответните планети.


Децил на Слънцето
Било ли е сътворението на човека хуманистичен акт?

Този аспект поставя в живота на човека проблема за хуманността на неговите собствени волеизявления и инициативи, а също (като правило слаби) императивни влияния на съдбата в сферата на влияние на Планетата. В нейната сфера човекът ще бъде относително свободен и ще му се налага да регулира своята воля изхождайки от съображения за хуманизъм - така, както той го разбира. В краен случай, мисълта за човечността или самата тази тема възниква в него във връзка с (обикновено слабо изразена) необходимост нещо да предприеме в сферата на Планетния принцип или при появяване в нея на определена лична инициатива.
При хармонично Слънце тези инициативи ще бъдат уместни и ще заприличат на хуманните, при ранено Слънце човекът често ще бъде прекалено активен, и резултатът, при най-добри намерения, ще се окаже плачевен и дисхармоничен, особено ако е ранена Планетата, и на нейния принцип ще бъде трудно да се угоди. При това външното насилие над своята воля в сферата на Планетата той ще преживява като съвършено антихуманно, макар че пряка реална вреда в сферата на Планетата ще бъде при това, като правило, неголяма.


Децил на Луната

Трябва да храниш хората със свойствената им храна, а не със собственото им сурово месо.

В сферите, управлявани от Планетата, човекът остро чувства антихуманно отношение към себе си на нивото на неудовлетворени потребности, при което при раняване на Луната те могат да бъдат силно извратени. От друга страна, едновременното активиране на принципите на Планетата и Луната, например, мисли за своя народ, майка или недостатъчно храна във връзка със сферата на Планетата предизвиква у човека инстинктивен прилив на хуманистични чувства, които най-естествено се изразяват в грижа, особено за насъщните потребности. Например, децил Луна - Венера дава, ако не е силно ранен, изключителна мекота и нежност в любовта, желание да защити, стопли и по човешки да пожали любимия, но недостатъчния комфорт може да бъде възприет от този човек като античовешка проява на съдбата или партньора лично. В същото време трябва да се има предвид, че децилът като минорен аспект винаги означава само косвена зависимост на Планетарните принципи и, човек с децил Луна - Венера няма жизнено да зависи от битовите неудобства (макар че ще ги намира антихуманни), за разлика от човек с квадрат на Луна към Венера.


Децил на Меркурий

За да можеш да изразиш участие, трябва първо да го имаш.

В сферите на Планетата мислите и особено рационалните разсъждения на човека ще клонят към хуманитарните аспекти на съответния проблем. На думи човек може да изисква хуманен подход и много да се обижда на резките (по негово мнение) нападки към него от страна на обкръжаващите, възприемайки ги за античовешки. Обаче в дадения случай връзката между принципа на Планетата и меркуриевия е слаба, поради което от една страна негативните моменти, свързани с проявите на Меркурий (например, обидни думи) непосредствено слабо влияят на сферите, управлявани от Планетата, макар че на човека може да му се струва, че това съвсем не е така, а от друга, позитивното действие на Меркурий върху Планетата, тоест човечните и въобще хуманистично оцветени мисли и думи на човека, отправени в съответните на Планетата сфери, ще имат слабо пряко действие, макар че човекът може и да не забележи това, поради което той е длъжен или да се стреми към фини ефекти, или да активира други планети, за да не се окаже (от гледна точка на обкръжаващите) празен дърдорко и демагог, грижещ се изключително на думи за благото на ближния.


Децил на Венера

Общественото съзнание е значително по-хуманно от общественото подсъзнание.

Когато в сферата на Планетата се усилва влиянието на Венера и чувствата на човека се смекчават, отправяйки се в посока възприемане, особено, прекрасното във формите и отношенията, то той усеща в себе си прилив на хуманизъм (в своето разбиране). На ниско ниво това означава извънредна капризност, когато в съответните ситуации човек усеща като рязко антихуманни (по отношение на себе си) всички прояви на недостатъчно внимание, любов, даже простото неугаждане на своя естетичен вкус. Например, жена с децил Слънце - Венера може (искрено) да сметне, че е нечовечна инициативата на мъж, поканил я на вечеря, където не и харесват тоалетите на домакините. При раняване на децила тези ефекти могат да се преживяват много силно емоционално, но реално Венера има само косвено влияние върху Планетарния принцип.
В хармоничен вариант това е измамен аспект, защото проявената от Венера човечност може да бъде бъде приета за любов, а уви това, далеч не е едно и също. Например, децил Венера - Марс (ако не е силно ранен) може да даде човек, който човечно, красиво, грижливо се проявява в общуването с противоположния пол, но възвишено-романтична любов (Венера) и разпалена страст (Марс) при него ще се съединяват в човечни прояви, което може съвсем да не устройва партньора, надяващ се на съвпад на тези планети или, в най-лошия случай, квадрат: децилът дава твърде (често даже за самия човек) фин синтез на планетарните принципи, свидетелствайки за големи постижения в минали въплъщения.


Децил на Марс

Силата на хуманизма разваля апетита на канибала.

Този аспект (по идея) облагородява Планетата, правейки активността на човека в нейните сфери хуманистично насочена, в краен случай, у него ще има необходимите импулси, макар и не императивни. Този аспект дава в сферите на Планетата чувствителност към всяка външна агресия, която човекът възприема като античовешка и същото това се отнася и към неговата собствена агресия (в сферите на Планетата): или тя за него е невъзможна, или води до силни угризения на съвестта (ако тя съществува). Раняването на Марс може да даде голяма активност в сферите на Планетата, с цел поддържане и помощ на ближния, но въплътена по неподходящ начин, твърде грубо и невнимателно, което води до резки отрицателни последствия (на човека ще бъде платено за неговото неуместно и недодялано "добро" с откровено зло, неблагодарност и недоброжелателност, включващо понякога пряка агресия). Хармоничен Марс при ранена Планета ще даде интуитивно правилно направление на хуманистичната активност (своя, или на обкръжаващите - към себе си), но обективно ще бъдат големи трудностите при нейното въплъщение. Ако децилът е хармоничен, то, при общи добри намерения, на човека ще бъде много трудно да направи нещо хуманистично в сферите на Планетата, при това, той сам ще получи тук голяма човешка поддръжка и е много важно да изработи вътре в себе си (първоначално отсъстващото) чувство за благодарност към съдбата си.


Децил на Юпитер

Хуманността на Бога не е по-съмнителна, отколкото хуманността на човека.

Този човек ще търси прояви на своята човечност в разширение на възможностите на другите хора в областите, свързани с Планетата. В тези сфери за него са характерни широки хуманни интереси. Например, децил Слънце - Юпитер при проработка може да даде философ, занимаващ се с проблема за свободата на волята на човека, а на ниско - религиозен фанатик, изповядващ принципа "който не е с нас, той е против нас" и считащ хората само за марионетки на своя егрегор. При това човечно той ще смята обръщането във вяра на тези, които отиват към това и, да изтребва останалите.
Тук хуманизмът като разширение в сферите на Планетата по отношение на другите не се получава само по себе си, но изисква определени усилия от страна на човека и включване на принципите на другите планети (например, Слънце и Марс, тоест инициативи, енергии и т.н.). От друга страна, човек на ниско ниво ще се гордее със своето човеколюбие и възможности за хуманна помощ в сферите на Планетата, и всяко съмнение в неговите реални заслуги тук се възприема като оскърбление, а минималните ограничения или просто сравняването с някой по-велик (или даже на същото ниво) като съвършено антихуманно унижение. Проработеният децил на Юпитер дава (в съответните области) велики хуманисти, непроработения - претенции за това, толкова по-непоносими, колкото е по-ранен Юпитер.


Децил на Сатурн

Нещастието на хората се състои не толкова в това, че те не разбират своето щастие - още, те не се разбират помежду си.

Тълкуването на аспекта силно зависи от нивото на проработка на Сатурн, Планетата и хороскопа като цяло. На ниско и средно ниво този аспект дава в сферите на Планетата хуманизъм от специфичен вид, като стремеж да направи хората щастливи, максимално ограничавайки тяхната свобода, която (според мислите на човека) бързо става свобода за злото: външно и вътрешно. Този човек вижда (в сферите на Планетата) щастието на човека и човечеството в реда, организацията, твърдата структура и разпоредбите. При ранен Сатурн това може да приеме зловещи форми (тоталитаризъм, бюрокрация), при хармоничен човек с хуманистичен ентусиазъм и подем, например, ще взема участие в създаването на изкуствена среда, отделяща човека от неуправляемата и анархистична природа – строителите на съвременната машинна цивилизация.
Проработката на аспекта върви по пътя на дълбокото изучаване на човешката природа, на първо място, като факт на неговия вътрешен живот и по този път може да се стигне до много дълбоки истини, особено ако започне изучаването със себе си и устройството на собствения вътрешен свят и подсъзнание в сферите, управлявани от Планетата. Тогава твърдостта на хуманитарните ориентации се сменя с тяхната дълбочина, в частност, човекът се избавя от болезнените преживявания и усещания за своята уязвимост в сферите, свързани с Планетата (например, непроработен децил Марс - Сатурн дава усещане за човешка слабост и неспособност да се противостои на агресията и, остра жалост към себе си във връзка с това, но едновременно и неспособност към твърда агресия, по-точно, остро чувство за нейната античовечност).


Децил на Хирон

Търся своето място в света и през цялото време умирам от страх: а ако то не ми хареса?

Този аспект дава в сферите на Планетата интерес към нестандартни хуманитарни проблеми, не решими с известни методи и поставящи изследователя в безизходица, която може да се преодолее само с необикновен, но реален подход. Например, децил Хирон - Луна дава интерес към скритите възможности на човешкия организъм, които се реализират с участието не само на физическото тяло, но и съзнанието, емоционалните и духовни резерви на човека.
Децилът като минорен аспект не дава ефект на пряко влияние на Хирон върху Планетата, тоест специфичните хиронови безизходици на развитието и невъзможния хаос в съответните на нея сфери при човека няма да има. Още повече, решавайки проблема за проработка на Планетния принцип, човек може да разглежда неговите хуманистични аспекти и тогава Хирон е способен да му окаже голяма помощ със своите нестандартни и неочаквани, но по принцип много практични възгледи и идеи - трябва само да бъдем готови да ги възприемем. На ниско ниво влиянието на децила се изразява в това, че попадайки рядко в безизходни, неразбираеми, нестандартни или просто смешни ситуации в сферите на Планетата, човекът ще ги възприема като много нехуманни по отношение на себе си и силно ще преувеличава своите неудобства.


Децил на Уран

Изработвайки концепция за хуманизма, не следва да изпреварваш много времето си.

В сферата на Планетата човекът ще има нестандартни и често фантастични хуманистични идеи, приложими както към човечеството като цяло, така и по отношение на отделните хора. Децилът, разбира се, ще смекчи въздействието на Уран, но на жертвите на хуманистичния акт ще им се наложи известно време да идват на себе си, събирайки остатъците на чувството за хумор и утешавайки себе си с това, че човекът е искал да го направи по-добре. Децилът на Уран дава също някакъв хуманизъм и защита на съдбата на човека в сферите, управлявани от Планетата, но все така в уранов стил, често в последния момент, или под твърдо енергийно въздействие. Тук много зависи от нивото на проработка на Уран и от умението и желанието да чете и отчита урановите знаци на съдбата.
Блестящ пример на грамотно четене на знаците на децила на Уран е дал Иля Муромец, който приветствал дошлите при него преминаващи слепи просяци, вследствие на което е получил богатирска сила и извършил маса хуманистични, в разбиранията за времето си, подвизи. На ниско ниво човек в сферите на Планетата може да бъде много капризен и обидчив и може да смята за антихуманни по отношение на себе си съвършено невинни прояви на обкръжаващите.


Децил на Нептун
В нашето време е много важно да минаваш за човеколюбив.

Този аспект дава в сферите на Планетата жалост към хората (на първо място, лично към себе си) и желание да смекчи техните страдания, на ниско ниво често по пътя на лъжата ("лъжа за спасение") и наркотиците. Самият човек, постъпвайки в сферите на Планетата антихуманно, изпитва впоследствие силно чувство за вина и срам, поради което се стреми да избягва такива ситуации даже в най-малкото, или по пътя на шмекеруването да докаже на себе си това, че направеното от него, в крайна сметка ще отиде в полза на друг. Впрочем, когато се активира Нептун, логическите аргументи помагат слабо.
Проработеният аспект дава дълбоко разбиране на хуманистичните аспекти на Планетарния принцип и неговото хуманно използуване в сферите на влияние на Планетата. На високо ниво - религиозно и мистично разбиране на човешкото начало: пророци и религиозни философи с хуманистично направление. Въобще този децил дава мека защита от съдбата: когато на човека в сферите на Планетата му стане съвсем зле, той може (съзнателно или неосъзнато) да се помоли за помощ и Божията благодат ще смекчи страданията му. При силен Нептун да се отличи в сферите на Планетата човечността по отношение на другите от нечовешкото ще бъде не така лесно и тук човекът трябва да прояви внимание.


Децил на Плутон

Да лишиш съдбата от присъщата на нея храна би било просто нечовечно.

Тълкуването на този аспект зависи от аспектите на Планетата и Плутон, а главно, от еволюционното ниво на човека. Тук съдбовните обстоятелства проверяват и чистят (в сферата на Планетата) такива деликатни моменти, като човечността, при което не само на самия човек, но и на неговото обкръжение. Хармоничният децил може да даде определена защита от съдбата, нейните прояви са сравнително "човечни". Раненият, обратно, дава твърда проверка на човечността, при което ако човек не я издържи, той може да стане жесток тиранин, черен учител, унищожаващ всичко човешко у хората, които зависят от него. За човека, излязъл на пътя на духовното развитие, това е много перспективен аспект: Плутон ще освети в сферите на Планетата всички недостатъчно човечни програми на подсъзнанието и, смирявайки се с ограничени, макар и болезнени и на пръв усет антихуманни загуби, човекът ще може да ги трансформира в еволюционно по-високи.
Например, децил Плутон - Марс обозначава агресията като нечовечна проява и тук човек на ниско ниво може да стане агресивен мъчител, енергично унищожаващ в хората всичко човешко. На средно ниво човека всячески ще избягва агресията, чувствайки, че тя е антихуманна (особено по отношение на себе си), но понякога все пак ще се сблъсква с нея, ще усеща нейното присъствие и в себе си, но ще се старае да изтласква това усещане. На ниво работа над самия себе си човекът, осъзнавайки вътрешната агресия, проявена от Плутон, като античовешка по своя характер, я трансформира в конструктивна енергия, повишавайки пътьом честотата на вибрациите на енергетичния поток (хулигана става учител по карате). Тогава и насочваната съдба, и чистенето на обкръжаващите от страна на човека на Планетарния принцип ще се окаже доколкото това е възможно, хуманно.

Папка: Рождени Аспекти | Добавил: Пим (15.04.2009)
Разгледан: 3225
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          54.224.52.210